visie

diensten

Verbouw/ herbestemming

Veel bestaande gebouwen hebben al kwaliteiten, of het nou een huis is of een oud industrieel pand of leegstaand kantoor. Maar soms zie je die niet meer doordat ze verborgen zijn achter verouderd “behang”. Door een paar krachtige ingrepen kan een bestaand huis of gebouw heel veel meer leefkwaliteit krijgen. Breng daglicht in die diepe donkere ruimte, zorg voor uitzicht vanaf strategische plekken in je huis of kantoor. Mijn toegevoegde waarde is het zien van de mogelijkheden om een bestaand pand te verbeteren.

Nieuwbouw

Voor nieuwbouw geldt hetzelfde. In de basis van het ontwerp gaat het, naast de praktische indeling om goede ruimtelijke kwaliteiten, lichtinval, uitzicht etc. Dit gecombineerd met een tijdloze architectuur, een toekomstbestendige indeling, uitstekende isolatie en een zorgvuldige materiaalkeus zorgt voor een duurzaam mooi huis of gebouw.

Duurzaamheid

De grootste impact op het milieu heeft de bouw en de sloop van gebouwen zelf. We moeten er dus met z’n allen voor zorgen dat wát we nieuw bouwen op een duurzame manier gebeurt en ons altijd de vraag stellen: kunnen we een bestaand pand behouden en hoe geven we het een mooi tweede, of derde leven.

Hoe gaan we te werk

Plan van aanpak

Bij een bezoek aan de locatie wordt veel duidelijk over de plek, eventueel het bestaande pand, de mogelijkheden. In gesprek met de opdrachtgever komen ook wensen en soms al ideeën naar voren. Alle factoren moeten in een ontwerp samenvallen. Dan komen de eerste schetsen of een paar varianten, om dit vervolgens weer met de opdrachtgever en gebruiker te bespreken. Door gebruik van een 3D tekenprogramma, waarmee het ontwerp virtueel ‘gebouwd’ wordt, kan je meteen ruimtelijk bekijken hoe het ontwerp er uit komt te zien. Gedurende het ontwerpproces worden de ontwerpkeuzes steeds duidelijker en dit resulteert in een ‘definitief ontwerp’, welke uitgewerkt kan worden naar een set tekeningen voor de aanvraag omgevingsvergunning (bouwvergunning).
Hierna kan desgewenst het plan worden uitgewerkt tot een ‘technisch ontwerp’, waarmee aannemers uitgenodigd kunnen worden om een offerte af te geven. Door zo’n set van te voren zorgvuldig te maken, zijn de prijzen van de aannemers goed met elkaar te vergelijken. Als de keuze voor de aannemer gedaan is, kan begonnen worden met de bouw.
Om ervoor te zorgen dat daadwerkelijk datgene gebouwd wordt wat in de ontwerpfase met elkaar bedacht is, bieden we u ook bouwtoezicht aan. Het resultaat is een mooi gebouw, waarin u lang kunt genieten.

mooigebouw.nl

Over Erik Verbeek

het doel is om mooie gebouwen te maken of bestaande gebouwen mooier te maken.

In december 2000 heb ik mijn studie Bouwkunde aan de TU Delft succesvol afgerond in de afstudeerrichting architectuur. Daarna ben ik werkzaam geweest bij An Archi b.v. in Delft, Planungsgruppe bdu in Wenen (Oostenrijk) en gsg architecten.

Vanaf 2004 sta ik ingeschreven in het architectenregister en sinds 2012 werk ik als zelfstandig architect. In de jaren heb ik kennis en ervaring opgebouwd met zeer uiteenlopende projecten, zowel qua techniek als architectuur, met het zwaartepunt bij renovaties en verbouwingen (Mijn cv en een uitgebreide projectenlijst kunnen u op verzoek worden toegezonden).

Naast het architectenwerk, wordt mijn vrije tijd praktisch ingevuld met de verbouwing van onze eigen woning  (klik hier)

NIEUWBOUW, UITBREIDING EN VERBOUWING

TOP